Over ons

Polycomp B.V. ontwikkelt en produceert sinds begin jaren ’90 hoogwaardige rubbercompounds. Onze compounds worden gebruikt in kritische toepassingen binnen de olie- en gas-, automobiel-, medische-, chemische- en procesindustrie. Wij zijn een servicegerichte onderneming met een hoge kwaliteitsstandaard, werken met korte levertijden en produceren onze compounds in vrijwel elke gewenste vorm en kleur. Polycomp levert door heel Europa. Wij kunnen gebruik maken van onze uitstekende relaties met toonaangevende leveranciers en ons wereldwijde netwerk.

Visie

Wij willen ons binnen Europa verder positioneren als dé specialist en strategische partner voor onze klanten in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke rubbercompounds voor veeleisende toepassingen.

Missie

Wij ontwikkelen, produceren testen en leveren klantspecifieke hoogwaardige rubbercompounds voor veeleisende toepassingen op basis van FKM, FFKM, HNBR, (F)VMQ en andere polymeren. Onze compounds worden gebruikt in specifieke toepassingen binnen de olie- en gas-, automobiel-, medische-, en procesindustrie. Wij zijn een servicegerichte en flexibele onderneming met een hoge kwaliteitsstandaard (ISO/TS 16949). Wij onderscheiden ons door in nauwe samenwerking met onze klanten het optimale product te ontwikkelen. Wij leveren door heel Europa in kleine tot middelgrote hoeveelheden in vrijwel elke gewenste vorm en kleur.

Geschiedenis

Polycomp is in 1990 opgericht door dhr. Jan van Kranenburg. Het bedrijf heeft sinds die tijd een aanzienlijke (internationale) ontwikkeling doorgemaakt.

Sinds 1995 is de onderneming gevestigd in het huidige bedrijfspand te Vorden, dat in de jaren 2000 en 2002 uitgebreid is met een extra hal. Sinds 2000 heeft Polycomp een focus aangebracht op compounds voor kritische en veeleisende toepassingen, gebaseerd op FKM, FFKM, HNBR en (F)VMQ. Daarnaast heeft een sterke internationale expansie plaatsgevonden, zo levert Polycomp meer dan 70% van haar omzet buiten Nederland.

Sinds 2010 is Polycomp eigendom van een nieuw directieteam, ondersteund door investeringsmaatschappij NOBAS. Sindsdien wordt continue gewerkt aan de verdere ontwikkeling van onze R&D skills en heeft een verdere uitbreiding van de productiecapaciteit plaatsgevonden.

Duurzaamheid

Polycomp neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Duurzaamheid staat centraal in de organisatie. De speerpunten van MVO, People, Planet & Profit, maken structureel deel uit van onze langetermijnstrategie.