Met onze Materiaal Selector bepaalt u eenvoudig het juiste compoundtype Vind hier uw oplossing
Heeft u een technische vraag? R&D

Driving the innovation in high performance rubber compounds

Neem contact op

Aerospace & Defense

Compounds in dit segment moeten voldoen aan de meest stringente eisen. Polycomp ontwikkelt en levert verschillende compounds voor deze toepassingen, zo zijn enkele van onze compounds goedgekeurd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Automotive

Polycomp heeft een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige rubbercompounds voor de automotive-industrie. Om onze klanten in dit segment goed te kunnen bedienen zijn wij TS-16949 gecertificeerd. Wij werken nauw samen met onze klanten (OEM’s en Tier 1), zodat we goed kunnen inspelen op de continue veranderende technologie├źn. Producten die door onze klanten van deze compounds geproduceerd worden zijn onder andere pakkingen, afdichtingen en slangen.

Oil & Gas

De exploitatie van olie & gas vindt plaats onder steeds moeilijkere omstandigheden. Polycomp ontwikkelt hiervoor speciaal compounds. Deze moeten voldoen aan de meest veeleisende specificaties (explosive decompression, extreme temperaturen, hoge chemische resistentie) en aan de internationale standaards, zoals NORSOK, TOTAL en NACE. Producten die door onze klanten van deze compounds geproduceerd worden zijn onder andere afdichtingen en zittingen voor (vlinder)kleppen.

Food & Pharma

Binnen dit segment worden steeds strengere eisen gesteld en is de betrouwbaarheid van de toepassingen soms letterlijk van levensbelang. Polycomp ontwikkelt en levert hoogwaardige compounds voor deze kritische toepassingen. Zo voldoen onze compounds bijvoorbeeld aan de standaards van de FDA en USP Class VI). Onze klanten zijn internationale high-tech ondernemingen en hun producten vinden hun weg in een breed scala van toepassingen.

Chemical Process Industry

Rubber compounds voor de chemische procesindustrie beschikken over een excellente chemische resistentie tegen allerlei agressieve media en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Polycomp ontwikkelt en levert hoogwaardige compounds voor deze kritische toepassingen. Onze klanten zijn internationale high-tech ondernemingen en hun producten vinden hun weg in een breed scala van toepassingen.

Industrial Goods

Rubber compounds binnen dit segment worden in een breed toepassingsgebied ingezet. Polycomp ontwikkelt en levert dan ook diverse rubbertypes voor deze toepassingen. Zo worden hoogwaardige rubbertypes ingezet als FKM en HNBR. Daarnaast leveren wij rubber compounds op basis van EPDM, NBR, SBR en NR.

Consumer Goods

Polycomp is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gekleurde rubber compounds. Continue worden nieuwe kleuren en effecten door ons ontwikkeld om in te kunnen spelen op de laatste mode. Omdat de producten in contact komen met de huid worden strenge eisen gesteld aan de compounds. Zo voldoen onze compounds bijvoorbeeld aan de standaards van de FDA en aan de eisen die gesteld zijn binnen REACH. De rubber compounds worden onder andere ingezet in horlogebandjes en luxe schrijfartikelen.

Volg ons

LinkedIn

Adres

  • P.O. Box 57, 7250 AB Vorden
  • Handelsweg 7, 7251 JG, Vorden
  • The Netherlands

Contact

Quality Assurance ISO
TS 16949 and ISO - 9001 certified
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×